Biopsia prostaty

Napíšte otázku
  • Juraj Holba
    06.11.2015
    Biopsia prostaty je odber vzroky tkaniva z prostaty. Robí sa cez konečník pod ultrasonografickou kontrolou. Celý výkon trvá približne 10 minút, vyšetrenie je trochu nepríjemné ale nie je bolestivé. Lekár Vám predpíše antibiotiká aby sa predišlo zápalu po biopsii. Po biopsii sa môže prechodne objaviť krv v moči, v stoli a ejakuláte. Myslím, že sa nemáte čoho obávať.
  • robert.r
    24.09.2015
    Zdravím Vás.Bol som na odber PSA a hodnotu som mal 3,93,môj urológ mi povedal že vzhľadom na môj vek 47r je hodnota vysoká a že je potrebné urobiť biopsiu,chodím na pravidelné kontroly každý rok už cca-5rokov,a ak sa dobre pamätám minulý rok som mal hodnotu PSA 2,5.Chcem sa opýtať čo mám očakávať od biopsii,ako prebieha,či sa vykonáva cez konečník a či je to bolestivé.Ďakujem za odpoveď.
  • Juraj Holba
    18.08.2015
    Pri prvej biopsii prostaty sa štadardne odoberá 10 vzoriek.
  • iivan
    17.08.2015
    Prosim vas kolko sa berie vzoriek pri biopsii prostaty. Idu mi to robi prvy krat. dakujem
  • Viliam M
    09.09.2013
    idem dnes na biopsiou prostaty , mám strach , čoho sa môžem obávať ? bude biopsia bolieť ? čo môžem očakávať po biopsii ?
    • Roman Sokol
      09.10.2013
      biopsia prostaty je diagnostické vyšetrenie pri ktorom odoberáme vzorky tkanív prostaty cez konečník a cez prostatu , u nás realizujeme tento odber pomocou špeciálnej sonografickej sondy , po biopsii môžu byť mierne komplikácie ako napr. krvácanie pri močení , pri ejakulácii , krvácanie pri stolici , môže byť dočasné , prechodné zhoršenie močenia , ak je biopsia prevedená kvalitne , potom len tieto problémy, pri zlom prevedení biopsie môže mať pacient aj výraznejšie obtiaže, Roman Sokol